Διαιτολογία – Διατροφή

7 Ιουνίου, 2012

Ασφαλιστικά μέτρα με αφορμή προϊόντα βρεφικού γάλακτος

Εξέταση λήψης ασφαλιστικών μέτρων σύμφωνα με το άρθρο 25 παρ. 5 του ν. 3959/2011 κατά των: Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας, Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Αχαΐας και Νήσων ΣΠΕ, καθώς και των εταιριών AKNOPHARM A.E. και ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ Ε. ΕΥΘΥΜΙΑ Ο.Ε.
Σύμφωνα με την εισήγηση, συντρέχουν οι προϋποθέσεις του νόμου για τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων, καθώς πιθανολογούνται παραβάσεις του άρθρου 1 του ν. 3959/2011 (σύμπραξη για τον περιορισμό διάθεσης προϊόντων) από τον εν λόγω Σύλλογο, το Συνεταιρισμό και τις προαναφερόμενες επιχειρήσεις, οι οποίες συνίστανται, ιδίως, στον περιορισμό και στον έλεγχο της διάθεσης βρεφικού γάλακτος (πρώτης, δεύτερης βρεφικής ηλικίας και εξειδικευμένου) με πρακτικές συλλογικού αποκλεισμού εκείνων των προμηθευτριών εταιρειών που αποφάσισαν – μετά τη σχετική υπουργική απόφαση για απελευθέρωση της διάθεσης γάλακτος πρώτης βρεφικής ηλικίας – να διαθέτουν στο εξής τα προϊόντα τους και μέσω του καναλιού των καταστημάτων λιανικής (παράλληλα με τα φαρμακεία).
Υφίσταται, επίσης, επείγουσα περίπτωση για την αποτροπή άμεσα επικείμενου κινδύνου ανεπανόρθωτης βλάβης στο δημόσιο συμφέρον. Σημειώνεται ότι η εισήγηση δεν είναι δεσμευτική για την Επιτροπή Ανταγωνισμού η οποία θα αποφασίσει συνεκτιμώντας τα δεδομένα της προφορικής διαδικασίας και τις απόψεις των εμπλεκομένων μερών.
Η έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού ξεκίνησε όταν ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αχαΐας, πρότεινε στα μέλη του να θέσουν «εμπάργκο» σε εταιρείες παραγωγής των προαναφερόμενων σκευασμάτων, οι οποίες αποφάσισαν να διαθέτουν τα προϊόντα τους και σε άλλα σημεία πώλησης, πλην των φαρμακείων.

Σχολιάστε »

Δεν υπάρχουν σχόλια.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Blog στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: